Blogbejegyzéseink
Teljeskörű egészséget akarsz -akár 95éves korodig?

  Nézzük csak, mit tehetsz az egészségedért...

Vigyázz az elhízással. A tévhittel ellentétben az elhízást nem a túl sok evés okozza, hanem a rossz minőségű élelmiszerek, amikből minimális mennyiség is hizlal. Sajnos ma a boltban kapható élelmiszerek nagy része rossz minőségű, a túlzott mértékű feldolgozás miatt. 

  Ez elsősorban a szénhidrátoknál kritikus: természetellenes, izolált formájuk révén hiányzik belőlük mindaz, amire a szervezetnek szükséges lenne (rostok, vitaminok, enzimek, ásványi anyagok stb.) Legnagyobb 'ellenségeink' tehát az izolált szénhidrátok: cukor és liszt. Ezek feldolgozottságuk miatt túl gyorsan felszívódnak és olyan népbetegségeket okoznak (többek közt), mint elhízás, cukorbetegség és csontritkulás.

   Angol kutatók The Saccharine desease-nek nevezték el összefoglalóan azokat a betegségeket, amelyeket a cukor és a liszt okoz. Ezek, az úgynevezett táplálkozás okozta civilizációs betegségek, egyes becslések szerint mai betegségeink 80%-át teszik ki.

  Melyek az egészséges élelmiszerek? 

Az olyan feldolgozatlan, természetes ételek, amelyek minden fontos tápanyagot tartalmaznak: (szín)húsok, halak, zöldségek, gyümölcsök, teljes gabonák (pl. gabonapehely formájában), olajos magok.

  A koplalás, éhezés nem csak egészségtelen, de zsírt sem vesztünk vele! Ezért nem működnek az interneten is olvasható divatos fogyókúrák (90 napos, léböjt kúra stb.) Az éhezéssel, rossz táplálkozással, a szervezet a saját izomzatát bontja le, a zsír megmarad. Ez azt jelenti, hogy az illető kövérebb lesz, hiába vesztett a súlyából.

   Az izomzat a szervezet zsírégető rendszere, ezért minél izmosabb valaki, annál könnyebben ad le zsírt és fordítva is - minél kevesebb izom van valakin, annál nehezebben ad le zsírt! Ezért fontos, hogy egészséges táplálkozással zsírból fogyjunk, és ne az izomzatból koplalással. A fehérjék a testünk, és az izomzat építőkövei, és rengeteg életfunkcióhoz nélkülözhetetlen, így minden étkezés alapja az állati eredetű fehérje: azaz húsok, halak, tojás és fehérje tartalmú táplálékkiegészítők.

  Mi az előnye a táplálék kiegészítőknek? 

Olyan fontos tápanyagokat adhatunk meg a szervezetünknek, amit egyébként nem tudunk bevinni hagyományos ételekkel, vagy nincs időnk/lehetőségünk teljes értékű étkezésre. Egy olyan fehérje tartalmú italpor, mint az Oriflame shake, komplett és gyors étkezést jelent, jó minőségű fehérjével és lassan felszívódó szénhidráttal, ezáltal megelőzi az éhezést, segít az egészséges fogyásban. Csökkenti az éhségérzetet és az édesség utáni vágyat, energiával tölt fel, valamint javítja a koncentrálóképességet.

Az Oriflame eper, vanília, és csokoládé ízesítésű shake italporainak kifejlesztése 16 éves kutató munka eredménye. A 3 hihetetlenül finom ízvilág szinte mindenki igényét ki tudja elégíteni. Én eldöntöttem, hogy 95éves koromig akarok élni, és ezért MINDENT megteszek: figyelek a táplálkozásomra: minden reggelim  a csokis shake, mellé beveszem a wellness packomban  a vitaminjaimat és elkezdtem rendszeresen mozogni...Itt az ideje, hogy megkóstold italporainkat....

Kapcsolat felvétel
Név: Jármay Andi

Tel: +36 30 322 3684

Email: jarmay.andi@gmail.com